nieuws

Expeditie Oost: 'Nooit te oud om te leren, dus ga de uitdaging met WhatsApp gewoon aan'

Rode wangen, klapperende oortjes en ogen als schoteltjes zo groot! Het beeld wat we aantreffen in de bibliotheek in Nijverdal. Er is duidelijk behoefte aan de workshop 'WhatsApp voor senioren'.
"Absoluut, juiste conclusie! Deze workshop geven we al een aantal jaren en telkens weer zit ie vol", aldus Rene Lueks van de bibliotheek Nijverdal.
Expeditie Oost in Nijverdal
Expeditie Oost in Nijverdal © Esther Rikken

Stapje voor stapje

"We geven workshops op maat. Zo hebben we een cursus gehad voor de app van de gemeente Hellendoorn, ééntje over hoe je info via de app vindt over het openbaar vervoer, en ga zo maar door", aldus Lueks.

Geduld is een schone zaak

Ondertussen blijft Alice Zandbergen geduldig uitleggen wat de (on)mogelijkheden zijn van WhatsApp. "Ze willen wel, daar ligt het niet aan, het gaat alleen niet zo heel snel meer dus je moet ieder stapje afzonderlijk uitleggen", aldus cursusleidster Alice Zandbergen. Zelf overigens ook al over de zeventig. "Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in computers, tablets en mobiele telefonie".
Workshop WhatsApp voor senioren
Workshop WhatsApp voor senioren © Esther Rikken

Nooit te oud om te leren

"Zelf vind ik het best spannend om mijn mobiel te gebruiken voor iets anders dan bellen. Ik ben zo bang dat ik iets verkeerd doe. Maar ik heb nu, na het volgen van deze workshop, meer zelfvertrouwen gekregen en ben blij dat ik nu volop met mijn kinderen en kleinkinderen kan appen. Dus, je bent nooit te oud om te leren", aldus een enthousiaste deelneemster.
Workshop WhatsApp voor senioren
Workshop WhatsApp voor senioren © Esther Rikken
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.