nieuws

CDA wil weten of de geldautomaat blijft op het Overijsselse platteland

Blijft het ook na invoering van de nieuwe Geldmaat mogelijk om geld te pinnen op het platteland in Overijssel? Dat wil de Statenfractie van het CDA weten van de provincie Overijssel.
Het CDA vindt het belangrijk dat niet wordt getrokken aan de huidige situatie, waarbij is gegarandeerd dat iedere inwoner van Overijssel binnen een straal van vijf kilometer over een geldautomaat kan beschikken. Het gevaar bestaat volgens het CDA dat met de komst van nieuwe geldautomaten de voorziening op het platteland verdwijnt.
Alle huidige pinautomaten verdwijnen binnen twee jaar uit het straatbeeld. Zij worden vervangen door een 'Gele Geldmaat' van Geldservice Nederland. ABN Amro, ING en Rabobank werken hierin samen. Het is nog onduidelijk waar de Geldmaten komen en of elke pinautomaat van de banken ook daadwerkelijk één op één wordt vervangen. Er ontstaat in ieder geval volgens Geldservice Nederland een nieuwe situatie, 'waarbij automaten worden verwijderd en mogelijk ook bijgeplaatst waar nodig.'
Het kan dus alle kanten op, constateert het CDA. Het Statenlid Moniek Kleinsman vindt dat de provincie Overijssel nu al het signaal moet afgeven dat de voorziening om over contant geld te beschikken ook op het platteland moet blijven bestaan.             
Eind 2020 moet het nieuwe geldautomatennetwerk volledig operationeel zijn.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.