nieuws

Politie vraagt informatie over omgebrachte 71-jarige Herman Smit uit Wierden

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost
Op vrijdag 9 november treft een thuiszorgmedewerkster het levenloze lichaam aan van de 71-jarige Herman Smit in zijn woning aan de Zuid Esweg in Wierden. Uit onderzoek blijkt dat de man is overleden door een misdrijf. Deze zaak en misdrijven in Kampen, Zwolle, Deventer, Hengelo, Almelo en Beuningen in Onder de Loep.

Kampen/ Gouda – Oplichting via Marktplaats

Op 24 augustus 2018 ontdekt een inwoner van Gouda dat er geldbedragen van zijn rekening zijn afgeschreven. Een onbekende man blijkt voor dit geld prepaidkaarten te hebben gekocht bij een drogist aan de Dr. Damstraat in Kampen. Met deze onbekende man heeft de man uit Gouda eerder via Marktplaats contact gehad. Wie herkent de man op de camerabeelden? 

Hengelo - Diefstal gereedschap uit bedrijfsbus
Op donderdag 21 juni 2018 wordt er ingebroken in een bedrijfsbus van een hek- en constructiewerkbedrijf aan de Toermalijnstraat in Hengelo. Twee mannen blijken gereedschap uit deze bedrijfsbus weggenomen te hebben. Deze mannen komen eerst op de fiets en daarna te voet het terrein op. 

Deventer-  Monturen gestolen bij opticien Lange Bisschopstraat 
Op donderdag 2 augustus 2018 komen rond 18:30 uur twee mannen bij een opticien aan de Lange Bisschopstraat in Deventer. Ze passen diverse brillen, maar ze hangen deze niet terug. In plaats daarvan verdwijnen de brillen in de tas en hangen ze andere, goedkopere brillen terug op de plek. Wie kent of herkent deze mannen? De man in de geblokte blouse is vermoedelijk dezelfde verdachte als van de diefstal van de Rayban-zonnebrillen bij de opticien aan de Keizerstraat, op zaterdag 25 augustus.  

Deventer - Dure zonnebrillen gestolen bij opticien Keizerstraat
Bij een opticien aan de Keizerstraat in Deventer steelt een man op zaterdag 25 augustus 2018 rond 13:00 uur Rayban-zonnebrillen met een aanzienlijke totale waarde. Deze man is vermoedelijk ook de verdachte van de diefstal van de monturen bij de opticien aan de Lange Bisschopsstraat, op donderdag 2 augustus. Wie herkent de man op de camerabeelden?

Zwolle/ Arnhem - Man kijkt pincodes af in ziekenhuizen
Op 17 augustus en 25 september 2018 kijkt een man de pincode af van mensen die bij de betaalautomaat in het ziekenhuis aan de Dokter van Heesweg betalen voor het parkeren. Daarna krijgt de man het voor elkaar om de pinpas van (vaak wat oudere) mensen te stelen nadat hij hen vraagt om geld te wisselen. Vervolgens neemt hij met de gestolen pas geld op. Tussen 21 augustus en 5 september 2018 doet deze zelfde persoon een soortgelijk trucje in een ziekenhuis aan de Wagnerlaan in Arnhem. Hier zegt hij tegen mensen dat ze een bankbiljet zijn verloren en ziet dan kans om hun bankpas te stelen. De man is op camerabeelden vastgelegd. Wie kent of herkent hem?

Wierden – Dode man aangetroffen in woning

Op vrijdag 9 november 2018 treft rond 13:30 uur een thuiszorgmedewerkster het levenloze lichaam aan van de 71-jarige Herman Smit in zijn woning aan de Zuid Esweg in Wierden. Uit onderzoek blijkt dat de man is overleden door een misdrijf. Het rechercheteam wil graag met mensen in contact komen die meer kunnen vertellen over de dag-dagelijkse dingen die Herman deed. Ook wil de politie graag weten met wie hij omging of wie hem de laatste tijd gesproken heeft. Wat was zijn dagritme en wie weet meer over wat hem bezig hield. De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben voor het onderzoek. Het rechercheteam hoopt dat er mensen zijn die iets weten of gezien hebben dat met de dood van de man te maken kan hebben. Heeft u iets opvallends gezien of gehoord in de omgeving van de Zuid Esweg? Of heeft u camerabeelden van die omgeving en valt u daarop iets op? Alle informatie - hoe klein of onbelangrijk het ook lijkt - kan helpen. 

Beuningen/ Haaksbergen/ Enschede –Vaten met gevaarlijke stoffen gedumpt

Op zaterdag 10 november 2018 worden er op verschillende plekken vaten met gevaarlijke stoffen aangetroffen. Aan de Strengeveldweg in Beuningen ter hoogte van de Mensmanweg zijn voornamelijk blauwe vaten aangetroffen. Hier is door een getuige een wit vrachtautootje (oud model) gezien. Deze kwam vanaf de plek van de dumping rijden en reed richting Stroothuizerweg. Ook in Haaksbergen zijn vaten gedumpt aan de Berktepaalweg en in Enschede aan de Floraparkstraat. Wie heeft iets gezien van deze dumpingen of kan hierover iets vertellen?  

Almelo – Fietser zwaar mishandeld
Zondag 11 november 2018 omstreeks 03.30 uur wordt een 21-jarige man uit Almelo mishandeld door een agressieve automobilist. Het slachtoffer fietst die zondag op de Maardijk in de richting van het Polman stadion wanneer hij wordt klemgereden door de bestuurder van een donkere Volkswagen, waarschijnlijk een Golf of Polo. De bestuurder, een jongeman tussen de 25-30 jaar stapt uit, mishandelt de fietser en gooit vervolgens zijn fiets in de sloot. De bestuurder was licht getint, kort donker haar dat aan de zijkant was opgeschoren en bovenop iets langer en een stoppelbaardje. Hij droeg een donkere lange jas. Daarna vertrok hij waarschijnlijk in de richting van de Ary Schefferstraat naar de Andreas Schelfhoutstraat. Wie weet er meer van deze mishandeling of over de bestuurder van de auto? 
Onder de Loep zie je donderdag 15 november vanaf 17.40 uur elk uur. De uitzending wordt op zondag vanaf 17.45 uur herhaald. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.