Voorzitter Visser verdedigt Van 't Schip: "Niet alleen naar afgelopen jaar kijken"

Het publiek van PEC Zwolle is de laatste tijd niet vrolijk. En met name trainer John van 't Schip moet het ontgelden. De ploeg speelde in de vorige jaargang een slechte tweede seizoenshelft en ook dit seizoen gaat het nog niet voorspoedig. Zwolle staat vijftiende.

Voorzitter Adriaan Visser laat in een column op de website de trainer niet vallen: "In mijn ogen is het niet fair om alleen te kijken naar de prestaties van het afgelopen jaar. In de eerste seizoenshelft van vorig seizoen was het hosanna en ook toen stond dezelfde trainer voor de groep. Bovendien zijn wij aan het begin van dit seizoen en in de loop daarvan veel jaren aan ervaring binnen de lijnen, voorgoed dan wel tijdelijk, kwijtgeraakt."

Nuchter, maar reëel

Hij vervolgt: "De twee spelers met de meeste wedstrijden in ons blauwwitte shirt achter hun naam, Diederik Boer en Bram van Polen, raakten beiden geblesseerd. Het wegvallen van Dirk Marcellis was een misschien nog wel veel grotere domper, niet in de laatste plaats voor hemzelf. Het zijn zaken die kunnen voorkomen in de voetballerij, waar je mee hebt te dealen en waar je niemand verantwoordelijk voor kunt houden, ook een trainer niet. In Zwolle zijn we nuchter, maar wel reëel.

Qatar

Visser was vorige week met technisch directeur Gerard Nijkamp in Qatar. Daarover vertelt hij: "We waren daar om daar oriënterende gesprekken te voeren met verschillende bestuurders bij onder meer Aspire, een niet alleen in Qatar, maar wereldwijd goed aangeschreven opleidingscentrum. Ook waren wij te gast bij Al-Gharafa, de club waar Wesley Sneijder voetbalt. Hier hebben wij eveneens kennis gemaakt en onderzocht of er een samenwerking tussen ons, Aspire en de Qatarese club in zit.

Aandelen

"Zoals in de zomer gepresenteerd, willen wij een deel van onze aandelen verkopen. Daar zijn wij op dit moment met vier partijen over in gesprek geweest. Qatar zou nummer vijf kunnen zijn. Het streven is om twee, hooguit drie partijen aan ons te binden, die niet meer dan tien procent van onze aandelen kunnen kopen."

Hier is de volledige column te lezen.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: