nieuws

Verliefde man krijgt voorwaardelijke werkstraf voor wegnemen tas vriendin

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost/ Allard Olsman
De rechtbank in Almelo heeft een 27-jarige man uit Zutphen veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur. De man stal vorige zomer de handtas van een vrouw in Vriezenveen. De tas kwam een paar dagen later weer terug.
De Zutphenaar had de vrouw in 2014 ontmoet via een christelijke datingsite. Na anderhalf jaar relatie kwam hij erachter dat de Vriezenveense helemaal niet single was zoals ze hem had verteld, maar getrouwd onder een andere naam. Hij was zo verliefd op de vrouw dat hij de relatie niet verbrak. De Vriezenveense beloofde hem dat ze haar man zou verlaten maar ook dat was een leugen. Op het moment dat de Zutphenaar daar achter kwam knapte er iets bij hem. 

Verscheurd door zijn gevoelens voor de vrouw wachtte hij haar op bij haar auto in Vriezenveen. Na een gesprek nam hij haar tas mee, stopte er een boek met foto's van gezamenlijke uitstapjes in en zorgde dat de tas terug kwam bij de vrouw. 

De vrouw deed aangifte van diefstal en stalking door de Zutphenaar. Het Openbaar Ministerie concludeerde twee weken geleden al dat voor stalking geen bewijs was. Die conclusie nam de rechtbank in het vonnis over. 
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.