nieuws

Meerdere doden bij vermoedelijke schietpartij in Enschede

Bij een incident in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede zijn vandaag twee doden gevallen. Dat melden buurtbewoners. De politie bevestigt dat er meerdere dodelijke slachtoffers zijn gevallen, maar niets over het aantal.
Ook is het volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff nog niet zeker dat er een schietpartij heeft plaatsgevonden. Vanmiddag rond kwart voor vier verzamelden een tiental politiewagens zich in de straat. Ook een politiehelikopter is in de lucht om foto's te maken. De politie doet forensisch onderzoek, ook vindt er buurtonderzoek plaats.
Volgens buurtbewoners was het afgelopen nacht ook al onrustig in de straat. Zo waren er knallen te horen en reden er auto's met forse snelheid door de straat. Een vrouw is vanmiddag door de politie meegenomen, maar er is nog geen verdachte aangehouden.
In het bedrijfspand waar de doden zijn gevonden, zou een growshop zitten. In dezelfde straat is in een bedrijfspand op 21 juni zo'n twintig kilo hennep gevonden. Destijds zijn drie mannen opgepakt, een Hengeloër en twee Enschedeërs.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.