nieuws

Enschedeër (25) is schuldig aan ontucht met 14-jarige, maar krijgt geen straf van rechtbank

Enschedeër (25) is schuldig aan ontucht met 14-jarige, maar krijgt geen straf
Enschedeër (25) is schuldig aan ontucht met 14-jarige, maar krijgt geen straf © iStock
Wel schuldig, maar geen straf. Dat is het oordeel van de rechtbank Almelo in de zaak tegen een 25-jarige man uit Enschede die vorig jaar een seksuele relatie had met een meisje van 14 jaar.
De 25-jarige is een man die functioneert op het geestelijk niveau van een 19-jarige en woont al sinds jonge leeftijd in diverse instellingen. Het meisje had tegen hem gelogen over haar leeftijd. Op het moment dat hij hoorde dat ze pas 14 was, stapte hij meteen naar een begeleider om het op te biechten.

In elkaar geslagen

De advocate van de Enschedeër pleitte dat het leeftijdsverschil niet zo groot was, omdat de man geestelijk een stuk jonger is dan 25 jaar, maar het ging de rechtbank te ver om hem daarom vrij te spreken.
In het vonnis nam de rechtbank wel mee dat de 25-jarige al flink werd afgestraft door de vader van het meisje. Die zocht hem op en sloeg hem in elkaar.
De Enschedeër deed daarvan op advies van de politie geen aangifte. Tegen de man was twee weken geleden een werkstraf van 150 uur en 119 dagen voorwaardelijke celstraf geëist. 
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.