Vier dode mannen gevonden in bedrijfspand Enschede

Er zijn dinsdag vier dode mannen in een bedrijfspand in Enschede gevonden. Zij zijn door geweld om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

De politie onderzoekt de doodsoorzaak en identiteit van de mannen. De vier zijn vanmiddag dood aangetroffen in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat er in het pand een growshop was gevestigd.

De politie sprak vanmiddag nog over een schietpartij, maar kwam daar later op terug. Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt wat er is gebeurd.

Hermetisch afgesloten

De omgeving van het pand is vanavond hermetisch afgesloten met hekken die zijn bedekt met zwart plastic. De ramen van het gebouw zijn met goudkleurige folie afgeplakt.

De politie blijft het pand en de omgeving de hele nacht onderzoeken. Ook staat er een mobiele werkplek voor de forensische opsporing achter de hekken.

Verzegelde deur

Opvallend is dat een stukje verderop, aan de Oliemolensingel, een huis is verzegeld door de politie. Dat gebeurde tijdens het onderzoek bij het bedrijfspand waar de doden zijn gevonden. Agenten staan sinds de verzegeling voor de woning. Bronnen melden aan RTV Oost dat een van de slachtoffers in het huis woonde. De politie wil dat nog niet bevestigen.

Vrouw overstuur
Dinsdagmiddag rond drie uur werd er alarm geslagen nadat er in het pand meerdere stoffelijke overschotten waren ontdekt. Ooggetuigen zagen vervolgens hoe een vrouw compleet overstuur door een viertal agenten werd afgevoerd, waarbij ze riep: “Ze hebben mijn man vermoord!”

Volgens buren was de man huurder van het pand. Voorheen was hier jarenlang een cafetaria gevestigd.

Hennepkwekerij
Bij een gecombineerde politieactie werd deze zomer in het bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat vijftien tot twintig kilo wiet in beslag genomen.

Tegelijkertijd werd ook een inval gedaan bij een bedrijf aan de Lonnekerbrugstraat. Daar werden twee kwekerijen aangetroffen met in totaal tweehonderd planten. Bij het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat werden destijds een 43-jarige Enschedeër en een 34-jarige Hengeloër aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: