Verband tussen dode in bedrijfspand Enschede en verzegeld huis verderop

Een van de vier dode mannen die gisteren werd gevonden in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede, woonde in het huis aan de Oliemolensingel dat gistermiddag werd verzegeld door de politie. Dat melden bronnen aan RTV Oost. Het slachtoffer is van Aziatische komaf.

Verder is er nog weinig bekend over de slachtoffers. Iets na het middaguur geven de politie en de gemeente meer informatie in een gesprek met de pers.

'Ze hebben mijn man vermoord!'

Gistermiddag werd rond drie uur alarm geslagen nadat in het pand op de hoek van de Snelliusstraat en de Van Leeuwenhoekstraat meerdere doden waren ontdekt. Ooggetuigen zagen later hoe een vrouw volledig overstuur door agenten werd afgevoerd, waarbij ze riep: "Ze hebben mijn man vermoord!" Volgens buren was die man huurder van het pand.

Aanvankelijk meldde de politie dat er een schietpartij had plaatsgevonden, maar kwam daar later van terug. Buurtbewoners zeiden in de nacht van maandag op dinsdag knallen te hebben gehoord, maar de politie houdt het erop dat de vier mannen door geweld om het leven zijn gekomen. Een Team Grootschalige Opsporing van de politie onderzoekt wat er is gebeurd.

Growshop

In het bedrijfspand zat jarenlang een cafetaria, maar uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat er een growshop was gevestigd. Deze bedrijven verkopen apparatuur en grondstoffen die vaak worden gebruikt voor het kweken van hennep. In hetzelfde pand werd afgelopen zomer zo'n twintig kilo hennep gevonden. Daar werden toen een Hengeloër en een Enschedeërs opgepakt.

De omgeving van het pand werd gisteravond hermetisch afgesloten met hekken bedekt met zwart plastic. De ramen van het gebouw zijn met goudkleurige folie afgeplakt. Er staat een mobiele werkplek voor de forensische opsporing achter de hekken.

Oliemolensingel

Een stuk verderop, aan de Oliemolensingel, is gisteren een huis verzegeld door de politie. Bronnen melden aan RTV Oost dat een van de vier dode mannen in het huis woonde. Het slachtoffer is van Aziatische komaf. De politie heeft dat nog niet bevestigd.

Dit pand aan de Oliemolensingel is verzegeld door de politie (Foto: Dennis Bakker / NewsUnited)
Dit pand aan de Oliemolensingel is verzegeld door de politie (Foto: Dennis Bakker / NewsUnited)
Het verzegelde huis in Enschede (Foto: Dennis Bakker / News United)
Het verzegelde huis in Enschede (Foto: Dennis Bakker / News United)


Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Regio Enschede doden schietpartij Nieuws
Deel dit artikel: