Doden Enschede vermoedelijk door schietgeweld omgekomen

De vier mannen die gisteren in Enschede dood werden gevonden in een bedrijfspand, zijn vermoedelijk door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Dat zei de politie zojuist tijdens een persconferentie. Twee van de doden werden in juni nog aangehouden bij de vondst van hennep in hetzelfde pand.

De vier doden zijn een 34-jarige man en een 27-jarige man uit Hengelo, een 43-jarige man uit Enschede en een 62-jarige man uit Arnhem. De eerste resultaten van het politieonderzoek wijzen erop dat ze gistermiddag zijn omgebracht, zegt de politie.

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede noemt de vondst van de vier doden "een absoluut dieptepunt" voor Enschede. "Ik hoop dit nooit meer te hoeven meemaken."

Growshop

De doden werden gisteren gevonden in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Een van de slachtoffers is van Aziatische komaf. Hij woonde in een huis aan de Oliemolensingel. Dat pand is gisteren ook door de politie verzegeld.


In het bedrijfspand zat jarenlang een cafetaria, maar uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat er een growshop was gevestigd. Deze bedrijven verkopen apparatuur en grondstoffen die vaak worden gebruikt voor het kweken van hennep. 

Slachtoffers vrijgelaten na aanhouding

In hetzelfde pand werd op 20 juni zeventien kilo hennep gevonden. Daar werd toen een aantal mensen opgepakt. Onder de doden bevinden zich twee van de mannen die toen werden opgepakt. Ze waren in afwachting van hun strafzaak vrijgelaten.

Burgemeester Van Veldhuizen overwoog in juni om het bedrijfspand te sluiten. "Op dat moment hebben we alleen een waarschuwingsbrief gestuurd. Maar de openbare orde was op dat moment niet ernstig genoeg geschonden om dat te doen. We weten niet hoe het was afgelopen als we dat wel hadden gedaan."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: