Burgemeester Van Veldhuizen: "Dit is een dieptepunt voor Enschede"

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede heeft geschokt gereageerd op de vondst van de vier doden gisteren in een bedrijfspand. Dat zei hij zojuist tijdens de persconferentie op het politiebureau in Enschede. "Dit is een dieptepunt."

"In een tijd waar er meer geweld in Enschede is geweest, was gisteren een absoluut dieptepunt in Enschede", zegt Van Veldhuizen. "Vier mensen op één dag is een absoluut dieptepunt. Ik hoop dit nooit meer te hoeven meemaken."

Vanmorgen sprak Van Veldhuizen met buurtbewoners. "Ze zijn erg geschrokken. Dat is erg begrijpelijk en volstrekt normaal. Onze zorg gaat dan ook uit naar de mensen in de buurt." Vanmiddag gaat de burgemeester weer de buurt in.

Medeleven
Ook toonde Van Veldhuizen zijn medeleven. "Het klinkt misschien gek, mijn medeleven gaat uit naar de familie van de mensen die er niet meer zijn."

Ernstig geweldsdelict

De vier doden werden gisteren rond drie uur gevonden in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Ze zijn gistermiddag door geweld om het leven gekomen. Een van de slachtoffers is van Aziatische komaf. Hij woonde in een huis aan de Oliemolensingel. Dat pand is gisteren ook door de politie verzegeld.

In het bedrijfspand zat jarenlang een cafetaria, maar uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat er een growshop was gevestigd. Deze bedrijven verkopen apparatuur en grondstoffen die vaak worden gebruikt voor het kweken van hennep.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: