Wethouder Op den Dries van Hellendoorn weer thuis na stamcelbehandeling

Wethouder Dennis op den Dries van Hellendoorn kreeg gisteren goed nieuws te horen. De stamcelbehandeling die hij heeft ondergaan in Leiden is aangeslagen. De verdere behandeling mag hij vanuit huis doen.

"Hallo allemaal. Goed nieuws: ik mag naar huis! Ik vertrek vanmiddag richting Nijverdal. Sinds afgelopen zondag zijn mijn bloedwaarden aan het stijgen. Dat betekent dat de nieuwe stamcellen hun werk zijn gaan doen en nieuw bloed aanmaken", schrijft de wethouder op zijn Facebookpagina.

Wethouder Op den Dries heeft al langere tijd leukemie. De kuren die hij volgde hielpen niet meer voldoende. De enige optie was een stamceldonatie.

Onbekende donor

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) volgde op 31 oktober de transfusie met nieuwe stamcellen "Van een volslagen onbekende", aldus Op den Dries. Vanuit zijn ziekenhuisbed roept hij mensen op om zich aan te melden als stamceldonor. Dat kan via de stichting Matchis.

Het betekent niet dat de wethouder nu klaar is. Hij moet nog een lang traject van nabehandelingen en controles ondergaan. Via Facebook bedankt hij iedereen voor de vele kaarten en berichten.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: