nieuws

Aantal Duitse toeristen verdubbelt de komende tien jaar

Ondernemers in de toeristische sector doen er goed aan om de Duitse taal machtig te maken, voor zover ze dat nog niet kunnen. Het aantal Duitse toeristen zal de komende tien jaar verdubbelen. Dat is de voorspelling van MarketingOost.
De Overijsselse toeristensector is 'booming'. Zelfs tijdens de crisis groeide de sector als kool. Afgelopen jaar waren er 7 miljoen overnachtingen. Het aantal bestedingen in de sector bedroeg circa 348 miljoen euro.
Om de groei vast te houden of door te zetten organiseerde MarketingOost in Hangar 11 van vliegbasis Twenthe voor het eerst een symposium.
"Het is vooral een netwerkbijeenkomst waar we van elkaar kunnen leren", zegt directeur Henk van Voornveld van MarketingOost. "Wij hopen hier een jaarlijkse traditie van te maken".
Tekst gaat verder onder video
Het gaat goed met het toerisme in Overijssel

Balans

Volgens Van Voornveld is er een duidelijke trend zichtbaar in populariteit van de Hanzesteden als Deventer en Zwolle. Overijssel staat bekend als een gebied waar de toeristen rustig en ontspannen kunnen verblijven ten opzichte van de Randstad. De sector kan hier volgens hem goed van profiteren.
Gaat de stroom aan toeristen dan niet ten koste van de natuur en de leefbaarheid van de eigen inwoners? "Eerlijk gezegd heeft amper 95 procent van Overijsselaars hier amper problemen mee. Ik denk dat er nog veel ruimte is voor groei", zegt de directeur.

Hengelo en Almelo

Mede door het mooie weer was het afgelopen jaar een topjaar voor de toeristische sector. Ook de ondernemers zien een trend in een toename van buitenlandse gasten. "Ik heb voor het eerst Duitse en Belgische gasten en een Italiaanse gast gehad", zegt de eigenaresse van bed and breakfast Het Wierdense Veld in Nijverdal.
Niet iedereen profiteert. Steden als Hengelo en Almelo zien veel mensen uit de binnenstad verdwijnen. "Ik zie toch wel toekomst voor deze steden. Als het regent gaan de toeristen naar de stad. De laatste cijfers van Almelo laten een positief beeld zien", aldus Van Voornveld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.