Regio Enschede

Buurtbewoner vond een van slachtoffers viervoudige moord: “Hij baadde in het bloed”

Hij begint acuut weer te trillen als hij zijn verhaal doet. Een van de naaste buren was er als een van de eersten bij na de viervoudige moord in Enschede en vond een van de slachtoffers. "Die man baadde werkelijk in het bloed."
door Tom Meerbeek en Jan Colijn

De Enschedeër woont enkele huizen verderop in de Van Leeuwenhoekstraat - na de viervoudige moord dezer dagen een van de bekendste straten van ons land - en zag die fatale dinsdagmiddag ineens een vrouw de straat op rennen. 'Ze hebben mijn man vermoord, ze hebben mijn man vermoord', riep ze."

Waarop de bewoner van de Van Leeuwenhoekstraat besloot om het bedrijfspand in te gaan. Samen met een buurtbewoonster. Vooral om na te gaan of ze nog iets voor het slachtoffer konden doen.

Niets meer te redden

Maar voor de Enschedeër was het bij de eerste aanblik klip en klaar: "Het was meteen duidelijk dat we niets meer konden uitrichten. Die man baadde werkelijk in het bloed."

Afschuwelijk gezicht
Waarop hij weer naar buiten rende. "Het was bepaald geen prettig gezicht. Afschuwelijk om te zien."

De vrouw met wie de man naar binnen was gegaan had gezien dat er nog een slachtoffer lag. Beide getuigen dachten dat er sprake was van twee doden. Pas later werd de ernst van het misdrijf in al z’n omvang duidelijk. Nadat gealarmeerde agenten aan ambulancebroeders groen licht gaven dat de kust veilig was en dat ze het pand binnen konden, werden pas in een later stadium elders op het perceel nog eens twee slachtoffers ontdekt.

Twee slachtoffers binnen, twee lagen buiten

Volgens overburen zouden twee mannen binnen hebben gelegen en lagen de andere twee buiten, verscholen achter een muurtje.

Alle vier slachtoffers bleken door vuurwapengeweld om het leven gekomen, zo maakten politie en justitie woensdagmiddag bekend tijdens een persconferentie.

Aangeslagen

De buurtbewoner, die een van de slachtoffers ontdekte, wil anoniem blijven. Hij is nog altijd erg aangeslagen. ''Vier mannen doodgeschoten, gewoon bij ons in de straat. Hoe het nu met me gaat? Goed, maar toen me slachtofferhulp werd aangeboden, heb ik meteen aangegeven daar graag gebruik van te willen maken."
Overigens meldt de politie dat er geen aanwijzingen zijn dat de viervoudige moord verband houdt met de reeks extreem gewelddadige misdrijven waardoor Twente de afgelopen tijd werd opgeschrikt. Zo werd al eens een Enschedese kapper in brand gestoken en werd een inwoner van die plaats in zijn auto geliquideerd.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.