"Uniek dat The Addams Family in de schouwburg in Hengelo staat"

De Broadway hit-musical 'The Addams Family' is momenteel volop aan het repeteren en monteren in de schouwburg in Hengelo. "We vinden het heel leuk dat het hier is. Daarvoor zijn we bereid een paar weken geen voorstellingen te hebben in de grote zaal", vertelt Raoul Boer, directeur van Schouwburg Hengelo.

Normaal wordt een musical als The Addams Family gemonteerd in de buurt van Amsterdam. Vanwege de plek en faciliteiten is deze keer voor de schouwburg in Hengelo gekozen.

"Het is uniek dat de musical hier in elkaar gezet wordt. We hadden een groot theater nodig met alle faciliteiten en dat biedt deze plek", vertelt Maxim Bezembinder, woordvoerder van The Addams Family. 

Over musical The Addams Family

"The Addams Family is een excentrieke familie met fantastische karakters die denken dat ze heel 'normaal' zijn. De familie uit de Achterhoek denkt dat ook. Wat is dan normaal? Daardoor ontstaan er allerlei hilarische momenten tussen deze families", aldus musicalactrice Pia Douwes.

De musical heeft live muziek, dat zie je op het toneel steeds minder. "Het maakt zo'n verschil om een live orkest te hebben. De musical loopt op timing, dat is muzikaal ook zo. Het is dan ook heel fijn om live musici te hebben", zegt Douwes. 

Cast verblijft in Hengelo

Omdat de meeste acteurs van de cast uit de buurt van Amsterdam komen verblijft de cast twee weken in Twente. 

"We logeren momenteel in huisjes hier in Hengelo, ontzettend leuk. Mijn moeder komt uit Tubbergen, dus vroeger als kind kwam ik regelmatig in Twente", vertelt Douwes. 

De try-outs van The Addams Family zijn van 22 november tot 25 november te zien in Schouwburg Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: