nieuws

Vrachtwagen gebruikt bij dumping drugsvaten was een oud model

De witte vrachtwagen die is gebruikt voor het dumpen van vaten vol drugsafval, is een klein wit model met een losse cabine erop. "Een oud, bijna antiek model vrachtwagen", zegt de politie.
Afgelopen weekend werden op meerdere plekken in Twente blauwe vaten en jerrycans in het buitengebied gedumpt. Daarin zat afval uit een amfetaminelab. 

Beuningen

Op zaterdag 10 november werden vaten gevonden aan de Strengeveldweg in Beuningen, niet ver van de Nederlands-Duitse grens. Een ooggetuige zag daar tussen 11 uur en half 12 een oude witte bakwagen wegrijden. 

Enschede

Iets later die middag, rond half 5, ziet een hardloper aan de Floraparkstraat in Enschede een kleine witte vrachtwagen. Zodra die wegrijdt, ziet de hardloper meerdere blauwe vaten liggen en ruikt hij een chemische lucht. Al snel blijkt het om soortgelijke vaten te gaan die ook in Beuningen zijn gevonden. 

Haaksbergen

Rond half 9 's avonds de volgende vondst. Nu aan de Berktepaalweg, in het buitengebied tussen Enschede en Buurse. Ook daar vindt een voorbijganger blauwe vaten vol drugsafval. 
tekst gaat verder onder de video
Oud model vrachtwagen gebruikt bij drugsdumpingen Twente

Lidl Stokhorst

In totaal zijn er 22 vaten gedumpt en een partij jerrycans. De witte vrachtwagen die de spullen vervoerde zou zaterdagmiddag enige tijd vlakbij de Lidl in de wijk Stokhorst hebben gestaan. In de vrachtwagen zat volgens ooggetuigen een buitenlandse man met een kort baardje. 
Eerder deze week werd een witte vrachtwagen afgesleept in Enschede, maar dat bleek niet de vrachtwagen te zijn waar de vaten in zijn vervoerd. 

Tips?

Weet je meer over deze drugsafvaldumpingen? Of heb je die oude, witte vrachtwagen zaterdag 10 november gezien in Twente? Laat het dan weten. Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem tippen mag natuurlijk ook, bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Je mag tips ook doorgeven via Facebook. Stuur politie Enschede een privébericht. 
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.