Mishandelde man Almelo mogelijk aangezien voor iemand anders: 'Waarom moest hij mij hebben?'

Het slachtoffer van de mishandeling aan de Maardijk in Almelo heeft geen idee waarom de dader het om hem had voorzien. "Ik had niks gedaan, kende die man niet en fietste gewoon naar mijn vriendin", vertelt het 21-jarige slachtoffer.

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 november fietst hij alleen over de Maardijk. Vlakbij een basisschool doet een automobilist zijn raam open. "Hij schold me meteen uit voor kankerlijer", vertelt de 21-jarige man die anoniem wil blijven. "Ik fietste daar tussen half 4 en 4 uur 's nachts. Toen hij me uitgescholden had drukte hij me bijna van de weg af. Ik moest met de fiets de berm in." 

Rake klappen

Daarna stapte de automobilist snel uit en gaf de 21-jarige man een paar rake klappen op zijn lip en jukbeen. "Ik vroeg wat er aan de hand was, maar hij bleef maar schelden en sloeg me toen nog een keer. Toen pakte hij mijn fiets op en gooide die in de sloot. Ik ben toen weggerend naar het schoolplein van de basisschool en heb me daar verstopt." 

De man stapt dan weer in de auto. "Ik hoorde hem nog schreeuwen: ik krijgt je nog wel!" Daarna is hij via de Ary Schefferstraat en de Andreas Schelfhoutstraat in de richting van de Rembrandtlaan gereden."

'Ik had niks gedaan'

"Ik heb echt geen idee waarom hij mij moest hebben", zegt het slachtoffer. "Ik had niks gedaan. Ben hem ook niet tegengekomen op de fiets, bijvoorbeeld dat ik hem afgesneden zou hebben of iets dergelijks." 

tekst gaat verder onder de video

De Almeloër heeft er een hersenschudding, een kapotte lip en gezwollen jukbeenderen aan overgehouden. "Wij houden er ernstig rekening mee dat dit om een persoonsverwisseling gaat", zegt Sigrid Passchier van de politie. "Misschien heeft deze automobilist in de stad ruzie gehad, of daarna met iemand in het verkeer, en dacht hij dat het om deze man ging." 

Donkere VW Golf of Polo

Volgens het slachtoffer reed de man in een donkerblauwe of zwarte Volkswagen Golf of Polo. De man heeft een lichtgetint uiterlijk, is tussen de 25 en 30 jaar oud en had een vrij fors postuur. "Een beetje een sportschooltype", vertelt de 21-jarige man. "Hij droeg een lange donkere jas, had vrij kort opgeschoren haar met een kuifje aan de voorkant en droeg verder een baardje van zo'n twee tot drie dagen oud." 

Tips? 

Weet je wie die automobilist is? Of heb je iets gezien of gehoord in de buurt? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Wil je niet dat de politie achter je naam of nummer komt? Reageer dan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Tippen mag ook door een privébericht te sturen naar de politie Almelo op Facebook. 

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: