Groene daken en huizen van stro

In Het Groene Oosten nemen we een kijkje bij het duurzame glastuinbouwgebied in de Koekoekspolder, bouwen we huizen van stro en gaan we het groene dak op.

Het grootste glastuinbouwgebied van Overijssel verduurzaamd steeds verder. Door middel van geothermie, bio-energie en zonne-energie streven de telers in de Koekoekspolder er naar om in 2030 energie- en CO2-neutraal te zijn. Een prachtige samenwerking tussen tuinders, investeerders, leveranciers, netwerkbedrijven, gemeenten en provincie Overijssel.

 

Verder zien we hoe je een huis kunt bouwen met stroboxen, ofwel legoblokken van stro. Snel en met natuurlijke, lokale materialen.

 

Daarnaast laten we ons inspireren door een Groene Vlogger en gaat presentator André van der Zee het dak op om deze te voorzien van compost en vetplantjes. Het blijkt namelijk goed voor de biodiversiteit en goed voor je dak.

Het Groene Oosten zie je zaterdag op TV Oost elk uur vanaf 17.25 uur. De uitzending kun je hier terugkijken. Meer groene inspiratie vind je op www.hetgroeneoosten.nl

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: