Universiteit Twente doet het elk jaar beter in Keuzegids Universiteiten

In de nieuwste Keuzegids Universiteiten wordt de loftrompet geblazen over de Universiteit Twente. Niet alleen stijgt de UT in Enschede naar een tweede plaats op de ranglijst van beste universiteiten, ook worden dertien opleidingen onderscheiden als de beste in hun categorie.

Wageningen staat op de ranglijst voor beste universiteiten bovenaan, Eindhoven staat na Enschede op een derde plaats en Delft vierde.

Acht opleidingen van de UT krijgen het predicaat topopleiding. Het gaat om Technische Natuurkunde, Chemical Science and Engineering, Communication Science, Industrial Engineering and Management, ATLAS, Creative Technology, Applied Mathematics en Technical Computer Science. 

Rector Magnificus Thom Palstra is trots op de prestaties van de UT:  "De prachtige resultaten laten opnieuw zien dat studenten en staf continu bouwen en doorontwikkelen binnen de opleidingen. Studenten waarderen de kleinschaligheid van de universiteit waardoor er aandacht is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Dat zien we terug in deze cijfers, waarbij we als universiteit elk jaar groeien qua tevredenheidscijfers. De opleidingen staan altijd open voor verbeteringen en zijn pragmatisch in hun aanpak en dat merken de studenten. Ik stimuleer iedereen dit goede resultaat te behouden of waar nodig te verbeteren."


Keuzegids Universiteiten
In de Keuzegids Universiteiten worden alle bacheloropleidingen van Nederlandse universiteiten met elkaar vergeleken. De uitslag is gebaseerd op cijfers uit de Nationale Studentenenquête, accreditatierapporten van de NVAO en landelijke onderwijsstatistieken. 

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
UT keuzegids Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: