Wat gebeurde er met Herman Smit na zijn bezoek aan café de Boer in Wierden?

De politie heeft nog geen duidelijk beeld wat er is gebeurd met de 71-jarige Herman Smit uit Wierden. Zijn levenloze lichaam werd vrijdagmiddag 9 november rond half twee gevonden. De avond ervoor is hij voor het laatst gezien in café de Boer aan de Rijssensestraat in Wierden. 

Smit verliet om 18.00 uur het huis van zijn dochter en ging daarna naar het café. Wat er in de periode tussen donderdagavond en vrijdagmiddag is gebeurd weet de politie niet. 

"We doen in dit stadium van het onderzoek nog geen uitspraken over hoe hij om het leven is gebracht", vertelt politiewoordvoerder Sigrid Passchier. "We sluiten een ongeval of zelfdoding uit, hij is door een misdrijf om het leven gekomen. We willen weten met wie hij omging en wat hij dagelijks deed". 

Wie heeft iets gezien? 

"We hopen ook dat iemand iets heeft gezien in de buurt", vervolgt Passchier. "Vlakbij de woning is een carpoolplaats, mogelijk heeft iemand daar in die periode iets opvallends gezien. Bijvoorbeeld iemand die de hond uitliet. Een opvallende auto, een fietser, het kan van alles zijn. Hoe onbelangrijk iets ook lijkt, het kan ons helpen om te achterhalen wat hier gebeurd is." 

De politie wil ook alle camerabeelden uit de omgeving zien. "Als iemand daar in de omgeving een camera heeft hangen, dan willen we die beelden graag hebben", zegt Passchier. "Daarnaast weten we dat er in Wierden veel WhatsAppgroepen zijn. Zijn daar gesprekken gevoerd over verdachte situaties, auto's of personen, dan horen we dat graag." 

Tips? 

Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Liever anoniem reageren? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of stuur een bericht via www.meldmisdaadanoniem.nl. Het onderzoeksteam heeft ook een eigen mailadres: tgo-onrab18011@politie.nl 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: