nieuws

Stalhouder Herman Koorman uit Slagharen zwaar gedupeerd door uitbraak gevaarlijk virus

Hij hoopt het nooit meer mee te maken. Herman Koorman van de gelijknamige stal in Slagharen is overvallen door het feit dat het zeer gevaarlijke rhinovirus op zijn bedrijf is aangetroffen.
"Toen ik zondag in de box kwam, zag ik het paard al heel vreemd liggen. Ik dacht eerst nog dat het wel te verhelpen was. Dat dacht de dierenarts in eerste instantie ook. Maar het bleek dus het rhinovirus te zijn", kijkt hij terug op een aantal hectische dagen.

Niets meer aan te doen

Het zieke dier werd nog in de takels geholpen en met de shovel naar de binnenmanege gebracht. Maar al snel bleek dat er niets meer aan te doen was.
Het paard moest worden afgemaakt en twee andere paarden bleken ook ziek te zijn. "Eén daarvan redt het wel, die andere moet ik nog zien", zegt Koorman. "En voor de andere paarden moeten we heel hard werken. Twee keer daags temperaturen, medicijnen, noem maar op."

Rood-wit lint

De stalhouder uit Slagharen heeft een rood-wit lint aan het begin van zijn erf hangen. De stallen zijn hermetisch afgesloten voor wie daar niets te zoeken heeft. "Ik hoop dat we snel uit de ellende zijn. Want dit kost niet alleen veel geld, maar ook heel veel energie."
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.