Thales hoopt te profiteren van miljardeninvestering in Defensie

In de nieuwe Defensie Industrie Strategie staat dat de miljarden euro's die beschikbaar komen voor Defensie, bij voorkeur in eigen land uitgegeven moeten worden. Daar kan Thales in Hengelo van profiteren. "De stemming is positief. Na 25 jaar bezuinigen komt er weer meer geld", vertelt Gerben Edelijn, CEO van Thales.

Met de miljardeninvestering, die voornamelijk binnen landsgrenzen zal worden uitgegeven, maakt het kabinet een duidelijke keuze, stelt Edelijn. "Nederland is goed in radartechnologie. Defensie wil dat ook in de toekomst zijn en gaat er daarom in investeren."

Toekomstbeeld

Ondanks de kwart eeuw aan bezuinigingen, gaat het goed met het defensiebedrijf. "We zijn met een groot aantal programma’s bezig, zoals voor drones en satellieten. Op dit moment groeien wij met 150 mensen per jaar, ik verwacht dat het nog twee jaar zo zal doorgaan."

Toch is het defensiebedrijf wél bezorgd over de toekomst. Edelijn: “Een groot aandachtspunt is het vinden van goed opgeleid personeel. Gelukkig is er nu in Twente een opleidingspunt met veel getalenteerde jongens en meisjes."

Kwaliteit leveren

Wereldwijd concurreren met lage prijzen gaat Thales niet lukken vanwege de hoge uurlonen in Nederland. "Wij gaan voor de prijs-kwaliteitsverhouding. Dat is een enorme uitdaging en kan alleen als je met innovatie voorop blijft lopen. Heel veel investeren in nieuwe technologieën, we moeten de concurrent een stap voor zijn."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: