Marktplaats-oplichter shopt in Kampen op kosten van zijn slachtoffer

Een man uit Gouda denkt voortaan wel twee keer na voordat hij iets verkoopt op Marktplaats. Hij sloot een deal, stuurde via WhatsApp zijn rekeningnummer, kreeg daarna een tikkieverzoek en zag vervolgens dat er allemaal bedragen van zijn rekening verdwenen. Een man bleek er lustig op los te shoppen in Kampen, op kosten van de Marktplaats-verkoper.

Bij het filiaal van Kruidvat aan de Dokter Damstraat in Kampen is de man gefilmd. De man kocht daar eind augustus pay-safe kaarten. Dat zijn kaarten die je koopt voor een bepaald bedrag, er staat een code op waarmee je veilig online kunt betalen. Hij koopt in totaal voor 750 euro aan paysafe-kaarten, bij twee verschillende kassa's.

1 cent overmaken via Tikkie

Hoe komt de man bij Kruidvat aan alle bankgegevens van de Marktplaats-verkoper? De verkoper stuurde zijn rekeningnummer door via WhatsApp. Voor de zekerheid vroeg de koper of hij 1 cent wilde overmaken via een tikkie. Dan waren ze allebei verzekerd dat het om de juiste persoon ging. De verkoper probeerde die cent over te maken, maar dat lukte telkens niet. Er was steeds sprake van een storing. Daarna was de oplichter niet meer bereikbaar via WhatsApp of de telefoon. 

Hoe de oplichter het voor elkaar heeft gekregen is niet helemaal duidelijk, maar hij kon uiteindelijk bij alle bankgegevens van de Marktplaats-verkoper. Daardoor kon de oplichter bedragen van zijn rekening halen. 

Tips? 

Herken je de man die bij Kruidvat is gefilmd? Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Wil je niet dat de politie achter je naam of nummer komt? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of stuur een bericht via www.meldmisdaadanoniem.nl Je mag ook een privébericht sturen naar de politie Kampen op Facebook. 

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: