Doodgeschoten verkoper mest bij toeval op plek liquidatie Enschede: 'Brute pech'

De 62-jarige Arnhemmer die dinsdag werd doodgeschoten bij een viervoudige moordaanslag in Enschede, was bij toeval op de plek van het misdrijf. Hij kwam daar als leverancier van meststoffen spulletjes afleveren voor de growshop.

De man woont in Arnhem en heeft volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel een eenmanszaakje. Het bedrijf was gevestigd in een buurdorp van Arnhem.


Bemesting
Het slachtoffer was sinds 2015 franchisenemer voor een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in bemesting.


'Brute pech'

Volgens buurtbewoners was de Arnhemmer uitgerekend in de growshop op het moment dat daar een liquidatie plaats had. "Het was echt een kwestie van brute pech dat hij daar net op dat moment zijn spulletjes kwam brengen."


Zoals bekend werden twee slachtoffers dichtbij elkaar gevonden en twee andere slachtoffers elders op het perceel.

'Verkeerde moment, verkeerde plek'

Ook de familie van het 27-jarige slachtoffer uit Hengelo zegt dat deze man “op het verkeerde moment op de verkeerde plek” was. De Hengeloër was die dag op pad met zijn bovenbuurman, die eerder dit jaar was aangehouden bij een inval in de Enschedese growshop.


Nadat de restauranthouder en zijn bovenbuurman dinsdag eerder een bezoek hadden gebracht aan de groothandel in Amsterdam moesten ze alleen nog even naar de growshop in Enschede. Maar daar werden beiden doodgeschoten.


'Onberispelijke staat van dienst'

Een woordvoerder van de Syrisch-orthodoxe kerk, waar de restauranthouder lid van was, bevestigt dit: “Dit is een hele kleine en hechte gemeenschap, waarvan iedereen zo ongeveer alles van elkaar weet. Deze man had binnen onze kerkgemeenschap een onberispelijke staat van dienst.”


Eerder al werd bekend dat het vierde slachtoffer de 43-jarige eigenaar van de growshop is, een Enschedeër met Vietnamese roots.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Enschede moord Viervoudige moord Enschede Nieuws
Deel dit artikel: