Ondernemers en ambtenaren in Raalte weten elkaar steeds beter te vinden

Ondernemers en ambtenaren in Raalte weten elkaar steeds beter te vinden. Waar voorheen nog wel eens geklaagd werd door bedrijven dat de gemeente bij inkoop amper omkeek naar lokale ondernemers, was de toon gisteren heel anders.

Ongeveer 260 ondernemers en ruim 40 ambtenaren ontmoetten elkaar op een netwerkbijeenkomst in het Hoftheater.

Belangrijke gasten

Die ambtenaren, dat waren volgens Paul Maas van de Kring Raalter Werkgevers, belangrijke gasten.

“Als je als ambtenaar niet weet wat er te halen is in Raalte, waarom zou je het dan in Raalte halen?” vraagt Maas zich hardop af. Twee keer per jaar worden er bijeenkomsten georganiseerd waar ondernemers en ambtenaren elkaar kunnen ontmoeten.

Tijd voor actie

In Raalte is nogal wat om het ondernemersklimaat te doen. Twee jaar geleden scoorde de gemeente het slechtst van alle Overijsselse gemeenten in een MKB-onderzoek. Tijd voor actie dus.

Eén van de dingen die verbetering moet brengen is het onlangs gestarte bedrijvenregister. In dat register vertellen lokale ondernemers wat ze de gemeente kunnen bieden. En dat lijkt te werken.

Ondernemers én ambtenaren

“Dat gaat supergoed”, stelt Maas. “We hebben op 6 september de kick-off gehad. Sinds die tijd hebben 261 ondernemers zich ingeschreven.” En niet alleen ondernemers schreven zich in: ook 45 ambtenaren van de gemeente registreerden zich in het register.

Het lokale bedrijvenregister heeft ook al geleid tot de eerste orders, vertelt wethouder Dennis Melenhorst: “Dan hebben we het bijvoorbeeld over ruimtelijk advies, maar het gaat ook over kleinschalige dingen zoals munten voor de weekmarkt. Grote aanbestedingen moeten nog volgen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland raalte Ondernemend Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: