D66 neemt voortouw voor Tiny Houses in Dinkelland

D66 heeft de gemeente Dinkelland gevraagd om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om Tiny Houses neer te zetten. Dit is een innovatieve woonvorm voor met name jongeren die een betaalbaar onderkomen zoeken.  

Het verzoek werd door D66 ingebracht tijdens de begrotingsbehandeling. De motie werd unaniem aangenomen door de gemeenteraad. 

D66 maakt zich in Dinkelland al jaren druk over te weinig woningen die betaalbaar zijn voor jongeren. Die zien zich genoodzaakt de dorpen te verlaten en zich te vestigen in de grote steden, omdat daar wel goedkope woonruimte voorhanden is. Ondanks het aantrekken van de woningmarkt, worden de woningen alleen maar duurder. 

Niet ten koste van wooncontingent

De oplossing is volgens D66 te vinden in het plaatsen van Tiny Houses. Deze tijdelijke woonvorm legt geen druk op het wooncontigent dat gemeenten Dinkelland is toegewezen en botst dus niet met afspraken die met de provincie en buurgemeenten zijn gemaakt over het bouwen van meer woningen.

Tiny Houses zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny House heeft een vloeroppervlakte van vijftig vierkante meter, is zelfvoorzienend, van goede kwaliteit en esthetisch gebouwd en kan volwaardig worden bewoond. 

25.000 euro

De gemeente zoekt een stuk grond, legt hier water, elektriciteit- en afvoervoorzieningen en houdt de grond in erfpacht. Tiny Houses variëren sterk in prijs, maar volgens D66 moeten geïnteresseerden voor een koopprijs van 25.000 euro eigenaar kunnen worden van een Tiny House.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de gemeente Dinkelland dat de vraag naar Tiny Housens eerst gaat inventariseren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Dinkelland wonen Nieuws
Deel dit artikel: