VVD in Tweede Kamer wil geld investeren in volkscultuur, zoals carnaval en carbid

Er moet meer geld naar carnavalsoptochten, bloemencorso's en schutterijfeesten, zogenaamde 'lage cultuur'. Dat stelt Tweede Kamerlid Thierry Aartsen, cultuurwoordvoerder van de VVD. "Er gaat zeven miljoen euro naar het Concertgebouw dat per jaar 210.000 bezoekers trekt en nul euro naar het bloemencorso, waar op één dag 100.000 mensen heengaan. Dat vind ik raar."

Aartsen zegt dat in de Volkskrant. Als het aan de liberalen ligt, gaat er meer geld naar volkscultuur en minder subsidiegeld naar 'hoge cultuur' zoals opera en ballet.

Het Kamerlid pleit voor een eerlijker verdeling van subsidiegeld. "De verhouding is scheef, dat moet eerlijker. Op volkscultuur wordt in Den Haag nog wel eens neergekeken."

Maandag behandelt de Tweede Kamer de cultuurbegroting. Als een meerderheid van de Tweede Kamer het eens is met Aartsen is dat goed nieuws voor Overijssel, dat bijvoorbeeld verschillende bloemencorso's kent, zoals de corso's van Sint Jansklooster en Vollenhove. 

Carnaval

Ook carnaval wordt in Overijssel uitbundig gevierd met onder meer de grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal en de Sallandse variant in Raalte. 

Carbid

En rond de jaarwisseling wordt in de hele provincie flink met carbid geschoten, onder meer in Kampen.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: