Wethouder Deventer over theater De Viking: "Later dan ooit bedacht, maar het gaat er komen"

Ondanks de problemen rond de bouw van theater De Viking in Deventer zijn de gemeente en de aannemer eensgezind: we bouwen hem af. Wel hebben beide partijen afgesproken de komende tijd regelmatig met elkaar in gesprek te gaan over de bouwproblemen, de financiƫle consequenties en de vertraging die het theater blijven achtervolgen.

Vanaf de start in maart 2012 stapelen de tegenvallers zich op bij de bouw van De Viking. Het meest recente probleem stak begin augustus de kop op, toen bleek dat de details van het filmtheater onvoldoende waren uitgewerkt. Daardoor ontstaan er problemen tijdens de bouw. En dus ligt de bouw weer stil.

Alles nakijken

"Als je al die detailproblemen bij elkaar optelt blijkt dat er een stevig probleem is", zegt wethouder Frits Rorink van Deventer. "Zo kunnen we niet verder. We willen alles dat te maken heeft met de constructie nog eens heel goed narekenen, met de bouwtekeningen op tafel. Installaties, staalconstructies, al die dingen. Ik wil niet verder tot ik zeker weet dat alles in orde is."

De gemeente en aannemer Hegeman worden het daarnaast niet eens over wie verantwoordelijk is voor alle problemen. "De aannemer zegt 'daar bent u verantwoordelijk voor'. En wij zeggen, 'nee wij hebben een contract en een afspraak, daar bent u verantwoordelijk voor meneer Hegeman'. Dat zijn we nu aan het uitvogelen."

2019

"De verwachting is dat eind 2019 De Viking opgeleverd gaat worden, daar streven we nu naar. Dat is drie of vier jaar later dan ooit bedacht is, maar het gaat er komen!"

 

Ondertussen zijn sommige omwonenden het wel zat, al die containers en bouwwerkzaamheden voor de deur. En dan ligt de bouw nu ook nog stil. "Daar heb ik begrip voor. We zijn nu ook serieus aan het kijken of er voor de containers een andere plek gevonden kan worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
De Viking Deventer Hegeman Nieuws
Deel dit artikel: