slayer

Directeur IJsselhallen over Slayer-kritiek: "Wel een dompertje"

Vooral vervelend voor de bezoekers. Zo omschrijft directeur Toni Denneboom van de IJsselhallen de kritiek op sociale media na het concert van Slayer donderdagavond. "We gaan natuurlijk de avond evalueren en proberen er de volgende keer nóg scherper op te zijn. Maar helaas: we blijven afhankelijk van externe factoren."
De kritieken op sociale media na afloop van het concert waren niet mals. De deuren zouden te laat open zijn gegaan, het podium was te laag en de temperatuur te hoog. 'Nooit meer IJsselhallen' was de algehele conclusie. 
Directeur Toni Denneboom heeft de kritiek ook gezien, zegt hij tegen RTV Oost. "Heel vervelend dat de doorstroom van het publiek niet goed op gang kwam, waardoor mensen een deel van het voorprogramma hebben gemist. Wij doen ons best, maar soms ben je afhankelijk van externe factoren."
Denneboom wijst naar de Amerikaanse organisator van het concert, die de lat qua veiligheid zeer hoog legt: "Zij zijn heel strikt op bezoekerscontrole, bijvoorbeeld. En we hebben zelfs een bom-check gehad in de zaal. Dan kom je al later op gang en dan duurt de visitatie ook nog langer dan je zelf zou willen."

Hoewel Denneboom het erg vervelend vindt, kan hij niet veel met de kritiek: "We gaan dit natuurlijk evalueren en we gaan in de toekomst proberen om hier met deze ervaring nog scherper op te zijn. Om meer onze eigen zin door te drukken ook. Want voor de rest was het gewoon een mooi concert; dan is dit wel een dompertje."

Warmte
Ook op de temperatuur in de IJsselhallen kwam kritiek. Het was lekker warm, stelt Denneboom: "Met 6.500 mensen loopt de temperatuur natuurlijk rap op, maar we hebben tussen de concerten door goed kunnen ventileren zonder dat de buurt last had van de stevige hardrockmuziek." 

Dus nooit meer IJsselhallen? Daar denkt Denneboom anders over: "We zijn al weer bezig met de volgende concerten, dus dat gaat gewoon door hoor."
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.