Tussen de vijftig en zestig rechercheurs op moordzaak Enschede

Ruim vijftig rechercheurs houden zich op dit moment bezig met de viervoudige moord in Enschede, eerder deze week.

Dat laat Paul Wesseloo, adviseur veiligheid van de burgemeester van Enschede, weten. Afgelopen dinsdag werden er in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede vier ontzielde lichamen gevonden. Alle slachtoffers bleken doodgeschoten.

Een groot team van rechercheurs is met de zaak bezig. “De basisbezetting van zo’n team is een man of twintig”, aldus Wesseloo. “Maar in het begin van zo’n onderzoek moet er heel veel werk gedaan worden. Een man of vijftig, zestig, is er wel mee bezig op dit moment.”

Extra agenten
Wesseloo kreeg eerder deze week te horen dat Overijssel er 72 politieagenten bij krijgt, van wie de helft naar Enschede gaat. Dat staat geheel los van de viervoudige moordzaak, maar de adviseur is er zeer content mee: “Bij de laatste verdeling, een jaar of vier geleden, kwamen we er wat mager uit. We hopen dat we nu wat extra werk kunnen verzetten.”

En dat is nodig ook. De onderbezetting bij de politie speelt al jaren en Enschede is daarop geen uitzondering. “Er is zo’n grote hoeveelheid werk voor de politie, dat er op dit moment keuzes gemaakt moeten worden. En dan vallen er helaas zaken af die we niet kunnen oppakken”, aldus Wesseloo.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
moord schietpartij Regio Enschede enschede Nieuws
Deel dit artikel: