Ootmarsumse dirigent Jeroen Weierink in Deventer Schouwburg: "Voor mij is dit een jongensdroom"

De Ootmarsumse dirigent Jeroen Weierink timmert internationaal hard aan de weg als dirigent. Gisteren was Weierink weer even wat dichter bij huis. Met het Charkov City Opera & Ballet speelde hij de klassieke opera 'De Parelvissers' in de Deventer Schouwburg.

De Parelvissers van Bizet speelt zich af in het sprookjesachtige Ceylon waar zich een spannend drama voltrekt.

Hoornist 
Weierink studeerde aan de conservatoria in Enschede en Amsterdam. Hij begon zijn muzikale carrière als hoornist bij de Nederlandse Omroep.
"Ik was gefascineerd door koperen blaasinstrumenten, omdat ik ze er zo mooi uit vond zien. Toen ben ik bij het lokale orkest Caecilia in Ootmarsum gegaan en daar kwam ik in aanraking met klassiek", aldus Weierink.

Dirigent Weierink

Later kwam de Ootmarsumse in aanmerking om te dirigeren. Hij moest kiezen: de hoorn of het dirigeren. De keuze viel op het laatste. "Voor mij is het dirigeren als een jongensdroom die is uitgekomen. Mijn allereerste opera was hier in de buurt, in Voorst. Daar had ik pas door wat voor impact je als dirigent hebt", vertelt Weierink. 

Eerder werk

In 2015 dirigeerde Weierink in de kathedraal van Kiev het herdenkingsconcert van MH17. Verder dirigeerde hij in 2016 in Kazachstan het Nationaal Symfonieorkest in een Amerikaans programma. In hetzelfde jaar ging hij met het Charkov Staats Opera Theater op tournee met Verdi’s La Traviata. In 2017 stond hij met het hetzelfde gezelschap op de bok voor Puccini’s Tosca.

De Parelvissers tourt nog tot begin december.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Ootmarsum Deventer Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: