nieuws

Heracles Almelo 'meest veranderingsgezind van alle clubs in Nederland'

Heracles Almelo staat wél open voor natuurgras en weerlegt op felle toon de kritiek dat zij de grootste reactionair zijn als het gaat om de veranderagenda in het betaalde voetbal. "Wij zijn misschien wel het meest veranderingsgezind van alle clubs", stelt directeur Rob Toussaint vandaag. "Ons voetbal mist een visionair, dat is nu wel duidelijk geworden."
De algemeen directeur van Heracles hekelt zich met zijn technische kompaan Mark Jan Fledderus dat de totale eredivisie er niet in is geslaagd enkele grote aanpassingen door te voeren. Volgens hen is het een gebrek aan durf en inzicht. "Ik heb me tijdens de bijeenkomst wel afgevraagd: zijn wij nu het slimste of het domste jongetje van de klas?", aldus Fledderus. "Wij voelen ons soms wel Don Quichotte", vult Toussaint aan. 

Aanpassingen
Heracles kreeg de zwarte piet toegespeeld, maar dat is uiterst vreemd stelt Heracles. "Wij wilden van alle clubs misschien wel de meeste aanpassingen doorvoeren, maar wat er lag gaat niets veranderen. Daarom hebben we tegengestemd. En er stond in dat de clubs vrij zijn om op kunstgras te spelen dus daarom hebben we echt niet tegengestemd. Dat het ons imagoschade oplevert doet dan ook pijn."

Kunstgras

Volgens Toussaint kost het Heracles jaarlijks 1,2 miljoen euro als ze in Almelo overgaan op natuurgras. Dan kan de club ook elders trainen. "Als je dat geld bij ons weghaalt, klagen de topclubs weer dat ze geen weerstand krijgen. Wij snappen echt wel dat we niet jaarlijks meer dan een miljoen aan compensatie kunnen krijgen. Maar we hadden wel tot een gezamenlijk bedrag kunnen komen dat hoger ligt dan wat is aangeboden." Uiteindelijk werd een maximaal bedrag van 350.000 euro aangeboden, welke erg onzeker is. "Daar komt bij dat wij vinden dat je het geld niet uit de Europese inkomsten van de topclubs moet halen. Dat is van hen."

Blokkade

"Wij krijgen het nu het verwijt dat twee clubs alles hebben geblokkeerd, maar even voor alle duidelijkheid: wij zijn vanaf het begin als enige een voorstander geweest van een stemming van vijftig procent (de helft) plus 1. Dat hebben we zwart op wit. Wij vinden ook dat je de eerste divisie bij alle veranderingen moet betrekken, maar ook dat is niet gebeurd."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.