Jeroen Veldmate nuchter over topper tegen Twente: "Mooie pot, maar gewoon je job doen"

Aanvoerder Jeroen Veldmate gaat morgen met Go Ahead Eagles proberen de voorsprong op provinciegenoot FC Twente te vergroten naar zes punten in de stand van de Keuken Kampioen Divisie. Hij ziet het duel in Enschede echter niet als een bijzondere.

"Voor mij is het 1 van de 38. We kunnen er een hoop woorden aan vuil maken, maar het is natuurlijk een mooie pot. Voor meer toeschouwers dan normaal. En dat het extra leeft is ook zo, maar als je eenmaal op het veld staat dan moet je gewoon weer je job doen."

Uitvak helemaal vol

Toch merkt hij wel dat het duel in Deventer leeft: "Dat binnen een uur het uitvak helemaal vol is, daar begon het mee en je wordt er iets vaker op aangesproken. Dat hoort er allemaal bij."

Topwedstrijden

Go Ahead speelt dit seizoen goed in topwedstrijden, maar toch is Veldmate niet helemaal tevreden: "De resultaten konden denk ik wel beter, als je kijkt naar Sparta en NEC. Waarin je wat mij betreft drie punten verdient. Maar dan merk je wel dat wij misschien wel ons betere voetbal hebben laten zien in die wedstrijden."

Andere tegenstander

Toch merkt ook de aanvoerder dat het de laatste weken iets minder soepel gaat bij Go Ahead: "Dat kun je misschien wel zo zeggen. Dat heeft ook met een tegenstander te maken. Die ook anders speelt vergeleken met die wedstrijden ervoor. Clubs als NEC, Sparta en FC Twente die willen ook graag zelf voetballen en dan zie je dat je altijd ruimte weglaat en zelf ruimte krijgt om te voetballen. Dat hadden de laatste twee tegenstander wat minder. En dan zie je dat we wat meer zoekende zijn en helemaal als je op achterstand komt, dan wordt dat nog lastiger. Dus ik verwacht wel een ander duel."

Eerder beslissen

Go Ahead scoort vaak in de slotfase van een wedstrijd. Veldmate daarover: "Je wil het graag eerder beslissen, natuurlijk. Alleen een duel loopt altijd zoals die loopt en het is gewoon belangrijk dat je het maximale eruit haalt. Loop een duel stroef, dan moet je blijven gaan. En blijkbaar kunnen wij dat. En we hopen natuurlijk dat het spel steeds beter wordt, zodat we wedstrijden eerder kunnen beslissen. Maar misschien zijn we nog niet zo ver. Dat we die potjes wat makkelijker kunnen winnen. Dat we wat meer ruimte hebben om te ademen. Maar ik vind het ook wel weer een sterk punt, dat bij deze ploeg past en dat we er conditioneel blijkbaar ook aardig voor staan."


RTV Oost

Morgen is de derby tussen FC Twente en Go Ahead Eagles uitgebreid te volgen bij RTV Oost. Op Radio Oost is de wedstrijd in zijn geheel te horen, op TV Oost is morgenavond een samenvatting te zien en ook online is alle te vinden rondom de Overijsselse clash.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: