nieuws

Go Ahead Eagles won pas drie keer in Enschede, maar pakte wel de laatste zege

De Overijsselse derby tussen FC Twente en Go Ahead Eagles staat morgen na een jaar afwezigheid weer op het programma. Niet op het hoogste niveau, maar in de 1e divisie, of Keuken Kampioen Divisie zoals hij dit jaar heet.
In Enschede stonden beide clubs 28 keer tegenover elkaar. Go Ahead Eagles wist er daar slechts drie van te winnen, maar de laatste wedstrijd was wel een prooi voor de Deventer ploeg. In april 2017 won Go Ahead door doelpunten van Sam Hendriks en Marcel Ritzmaier met 2-1 in De Grolsch Veste. Enes Ünal had Twente op voorsprong gebracht. De Eagles degradeerden een paar weken later echter wel uit de eredivisie.

Derby van het Oosten

Momenteel zijn Heracles en PEC Zwolle de grootste rivalen van respectievelijk Twente en Go Ahead, maar vroeger was de wedstrijd tussen de laatste twee ploegen de Derby van het Oosten. 35 speler droegen het shirt van beide clubs. Bekijk de video voor een paar historische wedstrijden tussen de twee.

RTV Oost

Morgen is de derby tussen FC Twente en Go Ahead Eagles uitgebreid te volgen bij RTV Oost. Op Radio Oost is de wedstrijd in zijn geheel te horen, op TV Oost is morgenavond een samenvatting te zien en ook online is alle te vinden rondom de Overijsselse clash.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.