Namen carnavalshoogheden de Dubbelkiekers uit Harbrinkhoek/Mariaparochie gelekt vóór opkomst

Iets na 08.00 uur vanochtend zijn de namen én een foto van de nieuwe hoogheden van carnavalsvereniging de Dubbelkiekers uit Harbrinkhoek/Mariaparochie online gezet. Ruim 12 uur vóór de officiële bekendmaking.

"De opkomst van de hoogheden is in carnavalsland het best bewaarde geheim. Dat is in elke gemeente, elk dorp, elke vereniging zo en iedereen, maar dan ook iedereen weet dat. Dat dit heeft kunnen gebeuren, betreuren wij enorm", aldus Wout Busscher van c.v. de Dubbelkiekers.

Bericht te vroeg online

Een medewerker van Tubbergen.Nieuws.nl plaatste vanochtend op de sociale media het bericht van de nieuwe hoogheden, inclusief foto. "Het bericht werd direct gedeeld maar belandde ook in diverse WhatsApp groepen. We hebben contact gezocht met Tubbergen.Nieuws.nl en zij gaven aan dat ze dachten dat de opkomst gisteravond plaats had gevonden".

Een grove fout

"De media vraagt vaak vooraf informatie en een bijbehorende foto van de nieuwe hoogheden. Deze leveren wij onder embargo. Dat betekent in dit geval dat de journalisten de informatie pas, op hun diverse kanalen, mogen plaatsen wanneer de hoogheden officieel bekend zijn, dus op het podium staan".

Géén spectaculair feest

"De hoogheden van dit seizoen worden vanavond om 23.11 uur bekend gemaakt. Dit hebben wij duidelijk in het persbericht vermeld. Wij zijn teleurgesteld maar ook boos. Vanavond had een spectaculair en mooi feest moeten worden.

Zeker ook voor Joost en Wout oude Avenhuis, de nieuwe prins en zijn adjudant. De beide broers verheugden zich op de bekendmaking. Hoe anders is het nu."

Iedereen weet het al

"Vlak voor de bouwvakvakantie heeft de 'Prinsencommissie' de beide heren en hun dames al benaderd. Sindsdien gebeurde alles in het geheim. Slechts een aantal mensen waren erbij betrokken. De spanning was enorm en vanavond zou de ontlading moeten zorgen voor een knallend feest. Dat is niet meer.

De betreffende journalist heeft het bericht direct offline gezet maar je vindt het nog steeds op internet. Maar ook wordt het veel gedeeld via WhatsApp. Jammer, ons feest is verpest!", aldus Busscher.

Carnaval in Overijssel volg je met RTV Oost. Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter en praat mee met #carnavalov. Heb je zelf nieuwtjes, agendaberichten en leuke tips? Mail ze dan naar carnaval@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.