nieuws

Geen Kalverstraat en Blaak, maar Weidelaan en Almelosestraat: Raalte heeft eigen Monopoly-spel

Geen Rotterdamse Coolsingel, Utrechts Neude of Lange Poten in Den Haag. Raalte heeft sinds vandaag haar eigen versie van het spel Monopoly.
Onderdeel van spel zijn allemaal straten die je in Raalte vindt zoals de Weidelaan, Almelosestraat, Mettingenlaan en de Kanaalstraat Oostzijde. 

'Een geintje'

"Een geintje, dit vonden we gewoon leuk", vertelt bedenker Anne Boer. "Het is iets aparts, echt een collectors-item."
Het originele spel heeft vier stations, maar moet het met slechts één station stellen. Daarom werden de stations vervangen door de drie lokale kerken en de moskee.

Duurste straten van Raalte?
Welke straten in het spel kwamen, werd mede bepaald door inwoners van Raalte, de historische vereniging en ondernemers. "In eerste instantie hebben we mensen gevraagd welke straten in het spel moesten komen. Bijna iedereen kwam met dezelfde suggesties."
Opvallend detail: de twee duurste straten van het spel zijn de Domineeskamp en de Kwartel. En laat Boer nou toevallig aan die twee straten supermarkten hebben. "Goed opgemerkt, dat was een inkoppertje."
Op de eerste verkoopdag liep de verkoop van de Raalter editie van het spel lekker. In totaal zijn er duizend edities van Monopoly Raalte gemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.