Wéér mislukt: record langste bierkrattenbrug ter wereld op Universiteit Twente niet gehaald

Vandaag was 'ie dan eindelijk (bijna) klaar, de langste bierkrattenbrug ter wereld op het terrein van de Universiteit Twente. Maar hij kon niet afgemaakt worden. Bij het wegtrekken van de steigers zou de brug namelijk instorten. Wederom een mislukte poging om het record te verbreken.

Na een half jaar voorbereiding hadden de studenten van de Universiteit Twente gehoopt het huidige record van 26,69 meter te verbeteren. Een eerdere poging van de Universiteit Twente in 2010 mislukte op het laatste moment. De verbindingen in de brug begaven het toen de ondersteunende steigers werden weggehaald en de brug van 15 meter dreigde in te storten.

Grolsch

De brug mag alleen uit bierkratten bestaan. Gebruik van lijm, spanbanden en steigers is niet toegestaan. "We hebben - heel lief - 9000 kratjes van Grolsch gekregen", vertelt Remco van der Kuijlen namens de studenten.

"Daar wordt een boog van gebouwd die één uur lang zelfstandig moest blijven staan. In ons ontwerp staan aan weerszijden twee grote torens die zorgen voor contragewicht." Desondanks is het niet gelukt om het record te verbreken. 

Het kratje zakte weg... (Foto: News United \ Dennis Bakker)
Het kratje zakte weg... (Foto: News United \ Dennis Bakker)

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
UT bierkratten brug Nieuws
Deel dit artikel: