nieuws

Burgemeester Zwolle: "Dubbel gevoel na vanmiddag"

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de intocht van sinterklaas vandaag, dat laat hij weten in een statement. "Het was een zonnige dag waar sinterklaas in Zwolle door veel enthousiaste kinderen en ouders is ontvangen. Ook hebben we vandaag een stevig besluit moeten nemen. De afgelopen dagen is er alles aan gedaan om een demonstratie tijdens de intocht van Sinterklaas op een veilige manier mogelijk te maken."
De gemeente Zwolle verbood de aangekondigde demonstratie tegen zwarte piet tijdens de sinterklaasintocht in onze provinciehoofdstad. De gemeente kan de veiligheid van de demonstranten niet waarborgen.
"Vanmiddag bleek uit politie-informatie dat de risico’s te groot waren en we de veiligheid van de demonstranten niet konden garanderen vanwege een georganiseerde tegenreactie. Daarom hebben we vlak voor de aankomst van Sinterklaas besloten om de demonstratie niet door te laten gaan. We hebben de demonstranten dit besluit op de verzamelplek medegedeeld."
De demonstranten waren door de politie meegenomen voor hun eigen veiligheid, ze kwamen in conflict met voetbalhooligans waarbij de Mobiele Eenheid in actie moest komen. "Deze confrontatie is met behulp van de politie voorkomen. Verder is het sinterklaasfeest in Zwolle zonder voorvallen verlopen."
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.