Carnavalshoogheden van c.v. de Eileuvers uit Zwolle zijn vanavond uit hun nest gevallen

Zwollenaar Christian Lensen werd zaterdag gepresenteerd als de 63e Prins der Eileuvers én Stadsprins van Sassendonk. Hij gaat het komende carnavalsseizoen door het leven als Prins Balg I.

Over de vraag van de oud-Stadsprinsen of Lensen in hun voetsporen wil treden zegt de nieuwe Stadsprins: "Daarover hoefde ik niet lang na te denken. Het antwoord kwam binnen 11 seconden en met volle overtuiging: 'Ja!’."

Stadsprins

Carnavalsvereniging de Eileuvers is al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de levering van de Stadsprins van Sassendonk, de carnavaleske naam van onze provinciehoofdstad.

Lekker eten

Lensen is in zijn werkzame leven kok geweest bij de Librije en beheerder van de Librije-winkel in Zwolle. Inmiddels is de 38-jarige Zwollenaar eigenaar van een mosterdmakerij.

In Sassendonk is het gebruikelijk dat de carnavalshoogheden van c.v. de Eileuvers een bijnaam krijgen. De nieuwe prins over de naam Balg I: "Sinds onze puberteit hebben wij (de huidige hoogheden) minimaal drie getallen op de weegschaal gezien. Dus wij sleuren al twintig jaar onze ‘Balg’ met ons mee."

Logo Prins Balg Sassendonk (Foto: c.v. de Eileuvers)
Logo Prins Balg Sassendonk (Foto: c.v. de Eileuvers)

Met zijn drietjes

Prins Balg wordt bijgestaan door Adjudant Bitter (Geke de Kleine) en Adjudant Bal (Julien Lensen). De drie carnavalisten willen zich de komende tijd vooral richten op de jeugd. "Het is onze taak om de jongeren te vertellen over de traditie en waarom het zo belangrijk is om een paar dagen vrij van alles te zijn."

De hoogheden van Zwolle (Foto: c.v. de Eileuvers)
De hoogheden van Zwolle (Foto: c.v. de Eileuvers)

Weg met de smartphone

"En aan het eind van het carnavalsfeest het koppie leeg! Niet via Facebook of Instagram maar opgaan in een feestende massa. Gewoon lol trappen. Er is geen mobiele telefoon die daar tegenop kan!", aldus de Stadsprins. Het motto luidt dan ook: 'Een Sassendonk voor groot en klein, zo hoort carnaval te zijn!'

Carnaval in Overijssel volg je met RTV Oost. Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter en praat mee met #carnavalov. Heb je zelf nieuwtjes, agendaberichten en leuke tips? Mail ze dan naar carnaval@rtvoost.nl.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren