Hooligans Twente en Eagles willen vechten: noodbevel in Deventer

Burgemeester König van Deventer heeft een noodbevel afgekondigd in aanloop naar de wedstrijd FC Twente - Go Ahead Eagles, die zondagmiddag gespeeld wordt.

De burgemeester had signalen gekregen dat supporters van FC Twente en Go Ahead Eagles afspraken hadden gemaakt om met elkaar op de vuist te gaan. Supporters van FC Twente wilden volgens de politienaar Deventer afreizen om te vechten met aanhangers van Go Ahead Eagles.

Volgens de burgemeester was daardoor de openbare orde en veiligheid in Deventer in het geding. Het noodbevel gold van zaterdagavond 19.00 uur tot zondagochtend 09.00 uur.

Controles

Het noodbevel hield in dat er rond de toegangswegen van Deventer controles werden uitgevoerd. Supporters van FC Twente mochten de gemeente Deventer niet in. Ook werd in de binnenstad extra gesurveilleerd, onder meer door agenten te paard. Op de Brink stonden voertuigen van de ME.

Burgemeester König: “Voetbal is een mooie sport en dat willen we ook zo houden. Ik sta het dan ook niet toe dat supporters elkaar opzoeken om hier in Deventer met elkaar op de vuist te gaan.”

Voor zover bekend zijn er geen ongeregeldheden geweest tussen aanhangers van beide clubs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: