Geen supporters van FC Twente naar Deventer na noodbevel

Er zijn geen supporters van FC Twente in Deventer gesignaleerd. "De noodverordening heeft precies gedaan wat ik hoopte, namelijk dat de supporters niet de moeite hebben genomen om naar Deventer te komen", licht burgemeester van Deventer Ron König toe.

In de nacht van zaterdag op zondag was een noodverordening van kracht in Deventer, omdat er serieuze signalen waren dat er een georganiseerde vechtpartij in het centrum van Deventer plaats ging vinden tussen supporters van FC Twente en Go Ahead Eagles. "Voldoende aanleiding om de noodverordening af te geven", vertelt burgemeester König.

Noodbevel

Supporters van FC Twente mochten de gemeente Deventer niet in tussen 19.00 uur zaterdagavond en 09.00 uur zondagochtend en daarom is er gecontroleerd op alle toegangswegen naar Deventer. Ook in de binnenstad was extra surveillance, door onder meer agenten te paard en op de Brink stonden voertuigen van de ME.

Verplaatsing vechtpartij

In Enschede hebben ze geen signalen opgevangen dat de vechtpartijen tussen de supporters zich nu verplaatsen. "De wedstrijd is aangeduid als risicowedstrijd, dus hierbij horen bepaalde veiligheidsmaatregelen zoals dat supporters alleen met de supportersbus naar de wedstrijd mogen komen en dat er extra gesurveilleerd wordt, maar niet meer dan normaal", laat een woordvoerder van de gemeente Enschede weten.

Om 14.30 uur trapt FC Twente in eigen huis af tegen Go Ahead Eagles.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: