Gedeputeerde Boerman naar Den Haag om te lobbyen voor verbreding N35

Gedeputeerde Bert Boerman gaat woensdag met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur & Waterstaat in gesprek om te praten over een plan voor de verbreding van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal.

Boerman heeft aanstaande woensdagmiddag 21 november een afspraak kunnen maken met minister Van Nieuwenhuizen. Dan gaat hij een plan presenteren om de N35 van Wijthmen tot Nijverdal te verbreden naar vier banen.

Plan

Boerman roept op om de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal snel te promoveren tot autoweg met ongelijkvloerse kruisingen en een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Het plan gaat 407,7 miljoen euro kosten. Boerman zegt toe dat de provincie ook een financiële bijdrage wil leveren. 

Afwachten

Kees Huls uit Raalte, wil graag nogmaals benadrukken dat er veel te weinig geld van de landelijke motorrijtuigenbelasting wordt geïnvesteerd in Noord- en Oost Nederland en dat daar nu een einde aan moet komen. Huls hoopt dat Boerman gaat slagen in Den Haag woensdag: "Ze zullen waarschijnlijk weer even moeten nadenken, dus voorlopig is het afwachten". 

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Overijssel N35 verbreding Zwolle nijverdal Nieuws
Deel dit artikel: