buurtbus

GroenLinks vindt dat Kampen een buurtbus nodig heeft

Buurtbus, ook iets voor Kampen?
Buurtbus, ook iets voor Kampen? © RTV Oost/ Allard Olsman
Statenlid Kees Slingerland van GroenLinks doet woensdag in de Provinciale Staten een poging om alsnog een buurtbus te laten rijden in Kampen. De buurtbus moet een aanvulling worden op lijn 11, die bepaalde wijken in Kampen niet meer aandoet.
In eerste instantie zou de buurtbus in Kampen gaan rijden ter vervanging van lijn 11 die op de nominatie stond om opgeheven te worden. Inmiddels is besloten dat lijn 11 wel voorlopig kan blijven bestaan, maar een verkorte route gaat volgen in Kampen. De bewonersraad DeltaWonen in Kampen doet nu pogingen om alsnog een buurtbus te laten rijden op het het deel van de route waar lijn 11 niet meer komt. 
De bewonersraad kreeg echter van gedeputeerde Boerman te horen dat die aanvullende buurtbusvoorziening er niet komt. Statenlid Slingerland wil nu Boerman bewegen om dat besluit te heroverwegen.

Bij de bezuinigingen op het Openbaar Vervoer is door de provincie Overijssel extra geld gereserveerd om vervangend vervoer te kunnen regelen op plaatsen waar een buslijn zou worden opgeheven, stelt Slingerland. "Die geldpot is nog lang niet leeg en zou ook voor de boogde buurtbus in Kampen kunnen worden gebruikt. Bovendien heeft de bewonersraad DeltaWonen zulk goed voorbereidend werk gedaan, dat het zonde zou zijn om het in de prullenmand te gooien. Tenslotte lijkt het mij een slechte zaak om juist in stedelijk gebied een deel van het Openbaar Vervoer af te schaffen zonder een alternatief te bieden."
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.