nieuws

Kleinzoon, verdacht van ombrengen opa uit Wierden, raakte besmeurd met bloed “bij redden van teckel"

De 18-jarige kleinzoon uit Wierden die ervan wordt verdacht dat hij zijn opa op gewelddadige wijze om het leven heeft gebracht, blijkt rond het tijdstip van het misdrijf betrokken bij een opmerkelijk incident, waardoor hij met bloed besmeurd zou zijn geraakt. Dat gebeurde bij het redden van teckel Felix. De politie stelt een onderzoek in.
De moeder van de verdachte beschrijft het voorval rond de teckel uitvoerig op haar Facebookpagina. De vrijdagmiddag na dit incident werd opa Herman, badend in het bloed, in zijn woning aan de rand van Wierden dood aangetroffen.
Afgelopen vrijdag werd zijn 18-jarige kleinzoon aangehouden als verdachte van het misdrijf. Wierden is nu al anderhalve week in de ban van de gewelddadige dood van de oud-ondernemer Herman Smit.

Hard geschreeuw
De moeder schrijft op haar Facebookpagina dat ze die avond - 8 november - rond zeven uur, half acht wordt opgeschrikt door een hoop lawaai. Het luide gejank van een dier, gevolgd door hard geschreeuw: ‘Mama, mama’.

Teckel aangereden
Op het moment dat ze naar buiten rent, ziet ze dat de teckel van het gezin, Felix, is aangereden door een auto. “Hij lag levenloos op straat. Omstanders er omheen. De vrouw die hem heeft aangereden is aan het huilen en is in shock.”

Bloed aan handen
De zoon schreeuwt en heeft bloed aan zijn handen. De hond ligt, zo schrijft de moeder, levenloos op straat. Omstanders bieden volgens haar aan de dierenambulance te alarmeren, maar dat slaat ze af. “Als het niet te ernstig is, rij ik zo met hem naar onze dierenarts”, schrijft ze. Die woont volgens haar maar twee straten verderop en dat gaat daarom sneller dan de dierenambulance.

Hond ongedeerd

Eenmaal binnen, blijkt volgens haar dat het bloed uitsluitend van haar zoon afkomstig is. Als de hond is schoongewassen, blijkt dat hij niets mankeert.

'Pleister en een borrel'

Haar zoon is volgens de moeder gewond geraakt omdat hij zich hard op straat had gegooid, om zo teckel Felix te redden voor de naderende auto. Volgens de moeder heeft ze haar zoon “een pleister en een borrel” gegeven, en aan de teckel een koekje. “Iedereen van de betrokkenen opgelucht richting huis. Raar beest, onze teckel”, aldus de moeder.

Onderzoek politie

Een woordvoerder van het rechercheteam, dat de moord onderzoekt, laat weten dat het verhaal over de geredde teckel bij de politie bekend is: "We onderzoeken dit en zouden uiteraard graag in contact komen met deze automobiliste."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.