nieuws

Twee maanden cel voor Duitse vrouw na leeghalen offerblokken kerken Twente

Offerblok in de Mariakapel in Almelo
Offerblok in de Mariakapel in Almelo © RTV Oost
De rechtbank in Almelo heeft een 47-jarige vrouw uit het Duitse Nordhorn veroordeeld tot een celstraf van 2 maanden, omdat ze offerblokken van kerken in Borne en Almelo leeg roofde. De vrouw gebruikte het gestolen geld om drugs te kopen. Ze moet 720 euro terugbetalen aan de St. Joris-parochie in Almelo.
De vrouw bekende na haar aanhouding ook dat ze geld wegnam bij kerken in Overdinkel, Losser, Tubbergen en Enschede. Die kerken deden geen aangifte.

Verborgen camera

De diefstallen kwamen aan het licht omdat het kerkbestuur in Almelo merkte dat er minder bankbiljetten in de offerblokken zaten. De diefstallen zorgen daar voor de nodige argwaan gaf een vertegenwoordiger van de kerk tijdens de rechtszaak aan. Uiteindelijk werd besloten om een verborgen camera op te hangen in de Almelose Sint-Georgiusbasiliek.
De camera registreerde de vrouw terwijl ze met een ijzerdraadje voorzien van een soort kleefpasta aan het 'vissen' was naar bankbiljetten. De beelden werden in het RTV Oost-programma 'Onder de Loep' getoond en leidden uiteindelijk tot haar aanhouding. Oplettende kerkgangers herkenden de vrouw en belden de politie.

Ex-man

Tegenover de politie vertelde de vrouw, die twee weken geleden niet naar haar rechtszaak kwam, dat ze een ellendig leven leed en gebukt ging onder een schuldenlast die haar ex-man opbouwde. Op het moment van haar aanhouding woonde de ex nog bij haar in huis "Ik kan die zure idioot maar niet kwijtraken", vertelde ze de politie. 
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.