Honderden mensen lopen stille tocht op verjaardag vermoorde Maijkel Akfidan

Enkele honderden belangstellenden liepen vanavond in Hengelo mee in een stille tocht voor de vorige week vermoorde Maijkel Akfidan. Akfidan zou vandaag 28-jaar zijn geworden. Hij was één van de vier mannen die dood werden gevonden in een Enschedese growshop.

De uitvaart maandag in Glane werd door duizenden belangstellenden bezocht en de organisatie verwachtte vooraf dat er veel mensen zouden meelopen tijdens de tocht.

Fakkels en wensballonen

De start was op het marktplein en vandaar liep de stoet richting restaurant Caballeros waarvan Maijkel Akfidan eigenaar was. Na een minuut stilte werden er fakkels aangestoken en werd de tocht vervolgd naar het eindpunt, de Syrisch Orthodoxe Mariakerk aan de Sportlaan Driene. Daar werden wensballonnen op gelaten en vuurwerk afgestoken.

Verjaardag

In een persbericht schrijft de familie: "Op Maijkels verjaardag, trekken zij met een ieder die een stevig signaal wenst af te geven tegen zinloos geweld en daarmee ook de ontroostbare familieleden een hart onder de riem wil steken door zijn woon- en werkplaats Hengelo."

Een stille tocht, omdat er niemand was die jou niet mocht, is de brede boodschap van vrienden, familieleden en collega-ondernemers op één van de spandoeken die tijdens de stille tocht door een familielid gedragen werd.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
hengelo stille tocht Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: