nieuws

Kleinzoon langer vast voor ombrengen opa (71) uit Wierden

De woning van het slachtoffer aan de Zuid Esweg aan de rand van Wierden
De woning van het slachtoffer aan de Zuid Esweg aan de rand van Wierden © RTV Oost / Onder de loep
De jeugdige inwoner van Wierden, die ervan wordt verdacht dat hij zijn opa om het leven heeft gebracht, blijft langer vastzitten. Dat heeft de kinderrechter in Almelo vandaag bepaald.
Het misdrijf houdt Wierden nu al anderhalve week in z’n greep. Het slachtoffer, oud-zakenman Herman Smit (71), is een bekende in het lokale bedrijfsleven. De man werd anderhalve week geleden dood gevonden in zijn woning aan de Zuid Esweg aan de rand van Wierden. Volgens bronnen lag hij badend in een plas bloed.

Voorarrest
Zijn kleinzoon werd vorige week vrijdag aangehouden. De kinderrechter heeft nu geoordeeld dat het voorarrest van de Wierdenaar met 14 dagen wordt verlengd. De jongeman blijkt minderjarig te zijn: op sociale media wekte hij de indruk dat hij meerderjarig zou zijn, maar hij is 17 jaar.

Opmerkelijk incident

Gisteren berichtte RTV Oost over een opmerkelijk incident waarbij de kleinzoon betrokken was en waardoor zijn kleding besmeurd zou zijn geraakt met bloed. Dat zou zijn gebeurd toen hij probeerde te voorkomen dat huisteckel Felix geraakt zou worden door een naderende auto. De kleinzoon zou daarbij op straat voor de hond zijn gesprongen en daarbij gewond zou zijn geraakt, zo beschreef zijn moeder uitvoerig op Facebook.
De volgende middag werd het ontzielde lichaam van zijn opa gevonden.

Voorval met teckel onderzocht
Een woordvoerder van het rechercheteam, dat de zaak onderzoekt, kent het verhaal over teckel Felix en stelt een onderzoek in. De politie is in dat verband nadrukkelijk op zoek naar de automobiliste, die bij dit incident betrokken zou zijn.
Thijs Geerdink, advocaat van de kleinzoon, wil niet reageren op de zaak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.