Haarle is boos op Rijkswaterstaat vanwege uitblijven maatregelen N35

Inwoners van Haarle zullen vanavond tijdens een informatiebijeenkomst over de N35 hun ongenoegen uiten over het uitblijven van veiligheidsmaatregelen. De woede is vooral gericht op Rijkswaterstaat omdat er bij Haarle nog steeds geen veilige oversteek is en die gaat er voorlopig ook niet komen.

Volgens Alexander Ter Kuile van Plaatselijk Belang Haarle zijn veel inwoners erg boos. De weg doorkruist Haarle. En veilige oversteekplaatsen zijn er niet. En dat terwijl Rijkswaterstaat had beloofd dat er uiterlijk in 2019 een veilige oversteek zou komen.

Schoolgaande jeugd

Vooral voor de schoolgaande jeugd is de verkeerssituatie zoals die nu is erg onveilig. Zij moeten twee keer per dag tijdens de spits de drukke weg oversteken. Het antwoord van Rijkswaterstaat dat de verkeerssituatie voorlopig niet verandert kwam in september al.

Het is voor het eerst dat daar een toelichting op wordt gegeven. Dat gebeurt vanavond tijdens een bijeenkomst die Rijkswaterstaat samen met de gemeente Hellendoorn en de provincie Overijssel organiseert.

Lange termijn

Op langere termijn zijn er wel verbeteringen te verwachten. Gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel voert hierover gesprekken in Den Haag. Over zo'n tien jaar zal de verkeersdruk flink zijn toegenomen. Wegen zoals de N35 waar het dagelijks nu al druk is, zullen moeten worden aangepakt.

Het kan volgens Plaatselijk Belang Haarle zeker vijf tot acht jaar duren voordat er een aanpak is gerealiseerd. Zo lang wil de partij niet wachten. Er wordt daarom met klem een beroep gedaan bij Rijkswaterstaat om met een tussentijdse oplossing te komen.

"Geld voor aanpassingen bij Haarle is op"

Voor aanpassingen aan de N35 bij Haarle is op korte termijn geen geld meer beschikbaar. Dat zegt Boerman in reactie op zorgen van inwoners van Haarle. "We hebben gekozen om te prioriteren. De vijftien miljoen euro is op voor we bij Haarle zijn."

Volgens Boerman is het zaak om te kijken welke maatregelen bij Haarle op de korte termijn zijn toe te passen, zonder dat het weggegooid geld is. "Het moet passen in de Marsroute die we nu met de minister bespreken."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: