Gedeputeerde Boerman presenteert totaalplan aan maatregelen N35 aan minister

Gedeputeerde Bert Boerman gaat vandaag op bezoek bij minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om te praten over de N35. Boerman presenteert daar een totaalplan aan aanpassingen en hoopt dat het Rijk mee wil betalen.

"Er is veel geld mee gemoeid, maar ook inzet", zegt hij. "We hebben in beeld gebracht wat er nog moet gebeuren aan de weg om er 2x2 banen en een 100-kilometerweg van te maken."

Groot verschil is dat er nu een plan ligt voor de gehele N35. "We hebben tot nu toe steeds postzegel voor postzegel gewerkt. Met name de Tweede Kamer vroeg om een totaalplan. Dat presenteren we nu."

"Geld voor aanpassingen bij Haarle is op"

Voor aanpassingen aan de N35 bij Haarle is op korte termijn geen geld meer beschikbaar. Dat zegt Boerman in reactie op zorgen van inwoners van Haarle. "We hebben gekozen om te prioriteren. De vijftien miljoen euro is op voor we bij Haarle zijn."

Volgens Boerman is het zaak om te kijken welke maatregelen bij Haarle op de korte termijn zijn toe te passen, zonder dat het weggegooid geld is. "Het moet passen in de marsroute die we nu met de minister bespreken."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: