Kerstboom kopen? Grote kans dat hij op Vliegveld Twenthe heeft gestaan

Het is een komen en gaan van vrachtwagens en heftrucks bij Hangar 17 op Vliegveld Twenthe. Hier denken ze nog maar aan één ding: kerstbomen. Want op de voormalige vliegbasis komen elke dag duizenden kerstbomen binnen die daarna naar de bouwmarkten, tuincentra en supermarkten worden gebracht.

Zo'n 150.000 kerstbomen staan er op Vliegveld Twenthe. "En daar komen elke dag zo rond de 50.000 bij, gebracht door een stuk of dertig of vijftig vrachtwagens", vertelt mede-eigenaar Frank Bos van Green Team Europe trots.

Green Team Europe

Green Team Europe is één van de grootste kerstbomenleveranciers van Europa. De bomen die op het terrein staan, komen grotendeels uit eigen plantages in Denemarken, Schotland en Polen. "Vanuit hier gaan ze dan naar tuincentra, supermarkten en bouwmarkten in Nederland, België en Duitsland", vertelt Bos. 

Vliegveld Twenthe

Pas sinds vorig jaar huurt Green Team Europe de hangar op Vliegveld Twenthe. "Eerder deden we dit bij Twenthe Plant van Boomkamp in Hengelo. Maar door de groei van zowel ons bedrijf als Boomkamp was dat niet meer mogelijk. Daarom hebben we vorig jaar voor deze locatie gekozen, waar genoeg ruimte is voor het laden en lossen van de bomen." 

Prijsstijging 

De extreme droogte dit jaar heeft een grote invloed gehad op de natuur. Zo ook op de kerstbomen. "De bomen die dit jaar de markt op gaan zijn veilig, maar bij de bomen die dit jaar geplant zijn is heel veel schade te zien. Het gevolg daarvan is dat we het opnieuw moeten aanplanten en daardoor zal je aankomende jaren een prijsstijging zien", vertelt Bos

Populairste kerstboom

Over de populairste kerstboom hoeft Bos niet lang na te denken. "Dat is zeker weer de Nordmann. Dat is eigenlijk de ideale boom omdat hij de mooie naalden blijft houden en hij blijft mooi glanzend." 

Elke werknemer een kerstboom

Ondanks dat hij er duizenden per dag ziet, is hij de kerstbomen nog lang niet zat. "Je werkt er het hele naartoe, het is heel erg stressen maar het is ongelofelijk leuk om deze uitdaging elk jaar weer aan te gaan. Zelf neem ik er ook zeker een mee naar huis, en alle werknemers mogen er ook een mee. Dat verdienen ze wel na alle inspanning."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
kerstboom Vliegveld Twente Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: